Georgikon Napok konferencia felhívás

Navigációs menü

Felhívás

Utolsó frissítés: 2022 november 17.

A MATE Georgikon Campusa
2022. november 17-18-án rendezi meg a
LXIV. Georgikon Napok konferenciát.

 

Az idei konferencia programja

Online csatlakozási lehetőség a konferenciára

Konferenciánk témája:

Élelmezésbiztonságunk az agrárpiac szorításában – az adatalapú, precíziós mezőgazdaságé a jövő?

 

A Georgikon Napok 1958-ban indult útjára. A megalapítók Belák Sándor és Láng Géza akadémikusok célja többek között az volt, hogy a legújabb tudományos eredmények megvitatása mellett az új eljárások, eredmények gyakorlati alkalmazását is jelentősen megkönnyítsék. Ezzel folytatták a Georgikont, Európa első felsőfokú mezőgazdasági tanintézetet megalapító Festetics György munkásságát.

Idei konferenciánk fővédnöke:  Dr. György László, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár.

A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi következményei még jelentős hatást gyakorolnak mindennapjainkra, ugyanakkor egyszerre jelent problémát a dráguló inputanyagok problémája, a háborús helyzet okozta agrárpiaci ellátási, valamint az energiaárak robbanásszerű változása okozta válság. Tudományos tanácskozásunkon a legújabb kapcsolódó kutatási eredmények megvitatása mellett a jelenlegi többszörös válság okozta helyzetből kivezető utat is keressük. A Georgikon alapításának 225. évfordulóján a konferenciánk programjával visszatérünk az alapítók szellemiségéhez: november 17-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve precíziós gazdálkodási , majd november 18-án lótenyésztési napot tartunk Festetics II. Taszilóról megemlékezve.

Regisztrálni 2022. november 11-ig az alábbi linken lehet:
https://georgikoncampus.uni-mate.hu/georgikon-napok/regisztracio

A konferencián való részvétel — ellátás nélkül — a MATE munkatársai részére ingyenes.

A konferencia nyelve magyar és angol, előadással és poszterrel lehet regisztrálni.

Személyes részvétel mellett a pénteki napon online szekcióban való részvételre is lesz lehetőség.

A konferenciára benyújtott absztraktokat ISBN számmal ellátott absztraktkötetben, a tanulmányokat lektorált, ISBN számmal ellátott elektronikus tanulmánykötetben jelentetjük meg, a  megjelenésének követelményeiről és a leadási határidőről a konferencián adunk tájékoztatást.
Ellátással a részvételi díj 19.000 Ft. A konferencia lebonyolításával kapcsolatos információ kérhető a Kondorosyne.Varga.Erika@uni-mate.hu e-mail címen vagy a 36 (30) 960-7460-as mobilszámon.

Georgikon Napok Szervező Bizottsága