GINOP-2.2.1-18-2018-00003 - MATE pályázatok
GINOP-2.2.1-18-2018-00003
GINOP-2.2.1-18-2018-00003
Robottechnikára alapozott, precíziós elven vezérelt élelmiszer alapanyag előállításra épülő, igazoltan egészségvédő hatású tejtermék variánsok kifejlesztése egyedi hatóanyag kombinációk és innovatív technológiák alkalmazásával
A projekt azonosító száma:
GINOP-2.2.1-18-2018-00003
Kedvezményezett neve
(Konzorcium vezető) :
FINO-FOOD Élelmiszerfeldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Konzorciumi tagok:
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
A projekt címe:
Robottechnikára alapozott, precíziós elven vezérelt élelmiszer alapanyag előállításra épülő, igazoltan egészségvédő hatású tejtermék variánsok kifejlesztése egyedi hatóanyag kombinációk és innovatív technológiák alkalmazásával
A szerződött támogatási összeg:
1 328 462 979 Ft
A támogatás mértéke:
73,04%
MATE támogatási összeg:
579 169 998 Ft
MATE támogatás mértéke:
100%
A projekt kezdete:
2019. 08. 01.
A projekt befejezési dátuma:
2020. 10. 02.
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja a hazai agroökológiai adottságokra alapozott minőségi, nagy hozzáadott értékű, egészségvédő hatású tejtermékek integrált fejlesztése. A célok eléréséhez szükséges a precíziós tejtermelést (szarvasmarha-tenyésztést) támogató tenyésztéstechnológia kidolgozása és üzemi bevezetése. A projekt eredményeként a piacon nem megtalálható, vagy a hasonló termékeket több tekintetben is meghaladó biológiai értékű, a korszerű táplálkozás-tudományi trendekhez, illetve az egészségtudatos táplálkozásból fakadó igényekhez illeszkedő tejkészítményeket fejlesztünk ki és vezetünk be a piacra. A specifikus hatóanyag kombinációkat sokrétű tudományos kísérlet-sorozattal alakítjuk ki, és azok tényleges biológiai hasznosulását, ill. pozitív élettani hatását in vitro emésztési modellkísérletekkel és humánklinikai tesztekkel értékeljük a legígéretesebb termékváltozatok esetében.