GINOP-2.2.1-18-2018-00003

GINOP-2.2.1-18-2018-00003

Robottechnikára alapozott, precíziós elven vezérelt élelmiszer alapanyag előállításra épülő, igazoltan egészségvédő hatású tejtermék variánsok kifejlesztése egyedi hatóanyag kombinációk és innovatív technológiák alkalmazásával

A projekt azonosító száma:

GINOP-2.2.1-18-2018-00003

Kedvezményezett neve
(Konzorcium vezető) :

FINO-FOOD Élelmiszerfeldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Konzorciumi tagok:

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A projekt címe:

Robottechnikára alapozott, precíziós elven vezérelt élelmiszer alapanyag előállításra épülő, igazoltan egészségvédő hatású tejtermék variánsok kifejlesztése egyedi hatóanyag kombinációk és innovatív technológiák alkalmazásával

A szerződött támogatási összeg:

1 328 462 979 Ft

A támogatás mértéke:

73,04%

MATE támogatási összeg:

579 169 998 Ft

MATE támogatás mértéke:

100%

A projekt kezdete:

2019. 08. 01.

A projekt befejezési dátuma:

2020. 10. 02.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a hazai agroökológiai adottságokra alapozott minőségi, nagy hozzáadott értékű, egészségvédő hatású tejtermékek integrált fejlesztése. A célok eléréséhez szükséges a precíziós tejtermelést (szarvasmarha-tenyésztést) támogató tenyésztéstechnológia kidolgozása és üzemi bevezetése. A projekt eredményeként a piacon nem megtalálható, vagy a hasonló termékeket több tekintetben is meghaladó biológiai értékű, a korszerű táplálkozás-tudományi trendekhez, illetve az egészségtudatos táplálkozásból fakadó igényekhez illeszkedő tejkészítményeket fejlesztünk ki és vezetünk be a piacra. A specifikus hatóanyag kombinációkat sokrétű tudományos kísérlet-sorozattal alakítjuk ki, és azok tényleges biológiai hasznosulását, ill. pozitív élettani hatását in vitro emésztési modellkísérletekkel és humánklinikai tesztekkel értékeljük a legígéretesebb termékváltozatok esetében.